Filmfronts personvernerklæring og informasjonskapselbruk / PRIVACY & COOKIES
Logg inn
Bli medlem
 
 

Anmeldelse av Prinsessen og Dobbeltgjengeren (The Princess Switch), amerikansk film fra 2018

Romantikk Spilletid: 101 minutter

Julestemning og romantikkforviklinger...

[Skrevet av: Pål Frostad, Dato: 01.12.2018]

Filmen åpner med en vinterkledd Chicago. Der driver den yndige kvinnen Stacy et lite og suksessfult konditori med masse fornøyde kunder. Hun får en invitasjon til å være med i en konditorikonkurranse i Belgravia. Og siden Stacy ikke har annet å gjøre i julen, blir hun med i konkurransen. Det viser seg at Stacy og prinsessen i Belgravia er som snytt ut av nesen på hverandre. Skjebnen fører også de to dobbeltgjengerne sammen. Prinsessen skal gifte seg og trenger hjelp med bryllupskaken av Stacy. I tillegg vil prinsessen bytte plass med Stacy for to dager. Det blir noen hektiske dager og ting blir komplisert når Stacy begynner å falle for prinsen på virkelig...

Annonse:

Dette blir presentert av Netflix som en julefilm og er det også. Filmen byr på masser av julestemning fra første stund. Vi snakker julesanger, dekorasjoner kaker og masser av andre ting som typisk hører med den amerikanske julen. Men julen tar mest plass i begynnelsen av filmen, men kommer heldigvis også som innslag underveis. Men dette dreier seg mer om forviklinger og romantikk og har julen mer som bakteppe. Filmen begynner veldig rett på handlingen og har en veldig kjapp introdusering for rollefigurene. Jeg leser dog veldig kjapt hvor dette bærer hen. Filmen kommer også med visdomsord som: ‘Livet er hva som skjer når du lager andre planer’.

Filmen er ganske tung på klisjeer og det er ikke vanskelig å skjønne at dette bærer mot den store kjærligheten. Og selvsagt ligger også mye av handlingen i tittelen. Dette handler selvsagt om en prinsesse og en dobbelgjenger. Det blir også forklart hvordan de to dobbeltgjengerne kan være så like. Det har seg slik at de er i familie noen ledd bak. Scenene med de to dobbeltgjengerne, som er spilt av samme skuespiller, er mye i hverandres scener. Og ikke bare der vi ser ansiktet til en om gangen. Og selvsagt finner de som dobbeltgjengerne kjærligheten når de bytter plass. Og slutten blir akkurat slik du forventer, uten at jeg skal avsløre alle detaljene.

Vanessa Hudgens spiller prinsessen og konditoren på passende vis, men uten å briljere på noe plan. Det blir selvsagt noe overskuespill til tider for å gjøre simple poenger ut av forviklingene i filmen. Det blir en del ‘improvisering’ for konditoren som bytter plass med prinsessen. Det blir en del gjetting og kreative konversasjoner mellom henne og kongefamilien. Bare flaks både amerika og Belgravia har helt samme språk og samme måte å snakke på, men dette elementet er helt godkjent i en film.

Regien er ved Mike Rohl som ikke har allverdens på CV-en. Han har litt erfaring fra TV-regi fra blant annet Smallville. Rohl har laget en veldig standard film med ‘Prinsessen og dobbeltgjengeren’. Det vil si at filmen fungerer etter intensjonen, men uten noe særlig kunstnerisk krydder og friske veier å fortelle historien på. Med andre ord ser det ut som om han har tatt litt lett på oppgaven, selv om filmen ser veldig presentabel ut, men med veldig mange oversiktlige og flate kameravinkler der rollefigurene som regel alltid er i fokus. Det blir også litt mye harde klipp frem og tilbake mellom et par kameravinkler, og dette ser litt for traust ut til tider. I mine øyne hadde jeg ønsket meg mer variasjon i filmproduksjonen.

Konklusjon
Synes filmen er best i begynnelsen. Der er fortellingen veldig effektiv, men ting går mer i stampe etterhvert. Likevel er det nok fremdrift til at jeg henger med filmen helt inn. Filmen er dog veldig typisk for et romantisk drama med julevri. Dette er gjort langt snedigere og bedre i de store klassikerne som ‘Love Actually’ og også ‘The Holiday’. Men Netflix har presentert en severdig film som nok vil tilfredsstille det feminine publikum som liker romantikksjangeren. Konseptet er også helt greit for en film, men handlingen kunne det vært jobbet litt mer med. Samtidig er det nok av romantikk i luften, og julestemning til å piffe opp tiden foran jul, til at du blir underholdt. Med andre ord leverer Netflix nok en gang nye julefilmer av grei kvalitet.

Terningkast: 3+


Diskusjon

Omtalespalte: Julefilm

Her omtales alle små og store julefilmer
Les flere spalteomtaler: Julefilm
Underspalter:
- Romantikk - Les flere.
Les mer om filmen
Gjennomsnittskarakter:
(3,4 av 6 - 15 stemmer)

Kritikker i media

 • Commonsensemedia.org
 • Tell-Tale TV
 • Viunge.dk
 • Universalmovies.it
 • Vox
 • Film-rezensionen.de
 • Letterboxd.com
 • Filmfront
 • Readysteadycut.com
 • Hypable.com
 • Filmstarts.de

Land:

USA

Språk:

Engelsk

Medvirkende

Profilerte anmeldelser

 
 

   Filmfront.no © Filmfront AS 2019 Les mer om filmfront

   Alle navn, merkenavn og bilder er copyright til de respektive eiere og skapere.